کارشناسی ارشد معماری گرایش معماری
در دوره کارشناسی ارشد مهندسی معماری به عنوان دوره تحصیلات تکمیلی، پس از طی دوره کارشناسی مهندسی معماری، مطرح می باشد. با پیشرفت های عصر جدید به خصوص در سه ماهه اخیر شاهد تحولات عظیمی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری بوده ایم. برای رویارویی با این تحولات، هر جامعه دانشگاهی نیاز به بازنگری اهداف، روش ها و رویکرد های آموزشی خود دارد. از این رو یک کمیته تخصصی با حضور اساتیدی با تجربه در حوزه های مختلف آموزشی راه اندازی شد و این کمیته با برگزاری جلساتی مستمر به شناسایی مشکلات، اهداف، تغییرات در آموزش دروه کارشناسی ارشد مهندسی معماری مشغول گردید.
هدف اصلی ایجاد دوره کارشناسی ارشد مهندسی معماری، آماده نمودن دانشجویان برای ورود به حرفه معماری و فعالیت های اجرایی و نیز ایجاد زمینه جهت ورود به عرصه های تحقیقاتی ومطالعاتی عالی معماری است. طبق آیین نامه مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل نظام به صورت ترمی - واحدی است و تعداد کل واحدهای درسی دوره کارشناسی ارشد معماری 32 واحد درسی می باشد. طول دوره نیز حداقل 4 نیمسال و حداکثر 6 نیمسال تحصیلی می باشد.
دانش آموختگان در این گرایش بر طراحی فنی ساختمان و روشهای بهينه ساخت آثار معماری و استفاده از تکنولوژیهای مناسب در طراحی، ساخت و بهره برداری از بنا آشنا می شوند.
این گرایش نیز از نظر محتوای دروس تا حد زیادی به رشته تکنولوژی معماری شباهت دارد ولی بر خلاف رشته تکنولوژی ، برای ورود به این رشته بایستی کنکور و اسکیس معماری را پشت سر بگذارید
چارت درسی هر رشته، نقشه راه دانشجویان در هر دوره آموزشی بوده و شامل: درس های پیشنهادی برای هر نیمسال، تعداد واحد پیشنهادی برای هر نیمسال، دروس دارای پیش نیاز و هم نیاز، کد درس ها و ... می باشد. برای استفاده مناسب از چارت درسی به نکات زیر توجه فرماييد:
الف) انتخاب واحد نیمسال اول توسط آموزش دانشگاه صورت میپذیرد، اما انتخاب واحد نيمسالهای بعد توسط دانشجو انجام خواهد شد. اکيداً توصيه میشود که دانشجویان بر اساس چارت درسي رشته خود انتخاب واحد نمايند تا با مشکلی روبرو نگردند؛
ب) دروس هر نیمسال فقط در همان نیمسال ارائه میشود؛
ج) اگر به هر دليل، مایل به اخذ تعداد واحد کمتر یا بیشتری از تعداد مشخص شده در هر نیمسال هستید، حتماً با مدیرگروه خود مشورت کنید؛
د) بعضی از دروس قبل از اخذ شدن توسط دانشجو باید یک سری از شرایط را داشته باشند تا سیستم به دانشجو اجازه اخذ آن درس را بدهد؛ وقتی گفته ميشود درس الف پیش نیاز درس ب است، به این معنی ميباشد که قبل از برداشتن درس ب حتماً باید درس الف گذرانده شده باشد و وقتی ميگردد دو درس هم نیاز یکدیگر هستند به این معنی است که باید هر دو درس با هم در یک ترم اخذ شوند.
هـ) جهت اخذ مدرک، تمامي دروس قيد شده در چارت درسي و از جمله دروس اختياري بايستي گذرانده شوند.
ي) چارت درسی رشته خود را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
سر فصل دروس هر رشته، برنامه مصوب وزارت علوم تحقیقات و فن آوری برای آن رشته است، که تعریف، هدف، اهمیت و ضرورت رشته و هم چنین طول دوره و تعداد واحد های درسی لازم برای اخذ مدرک در آن رشته را شامل می شود. انواع دروس (شامل دروس جبرانی، اصلی، تخصصی، اختیاری و عمومی) به همراه عناوینی که در هر درس بایستی تدریس شود در این برنامه موجود است. بعلاوه لیستی از کتاب های معتبر جهت معرفی منبع برای هر درس در این برنامهها ارایه شده است. اساتید و دانشجویان عزیز می توانند با مراجعه به فایل زیر اطلاعات مناسب و مهمی را در مورد رشته خود به دست آورند.
درحال بروزرسانی می باشد