کارشناسی پیوسته نقاشی
هنر نقاشی از بروز احساس و جوشش درون هنرمند و ابلاغ پیام تا بیان موضوعات تعیین شده را در بر میگیرد و هنرمند نقاش آنچه را که میخواهد توسط اشکال و رنگها روی سطوح کوچک و بزرگ با ابزار و شیوههای گوناگون، نقاشی نموده و توسط آن با دیگران ارتباط برقرار میکند. دانشجویان رشته نقاشی سبک های مختلف نقاشی اعم از رئالیسم، کوبیسم و ... را آموخته و ضمن شناخت تاریخچه نقاشی در ایران و جهان با فلسفه هنر، روانشناسی رنگ، فیزیک نور، عکاسی، طراحی و چاپ نیز آشنا می شوند. دانشجوی رشته نقاشی باید ویژگی های جسمی و روحی خاصی داشته باشد. بنابراین این رشته در دانشگاه ها به صورت نیمه متمرکز دانشجو می پذیرد به این معنا که پس از قبولی در آزمون کنکور، دانشجویان در یک آزمون عملی شرکت کرده و از بین آنها افراد توانمندتر و مناسب تر برای رشته نقاشی انتخاب می شوند. راه اندازی کارگاههای نقاشی خصوصی، همکاری با مؤسسات هنری و فرهنگی و آموزشی، شهرداریها، نهادهای انقلابی، مطبوعات و انتشارات در امر خلق اثرهای هنری مورد نیاز در جهت زیباسازی محیط و جاودانه ساختن رویدادها، آموزش نقاشی، تصویر سازی برای کتب و مجلات و... ، از جمله کارهایی است که فارغ التحصیلان این رشته قادر به انجام آن می باشند.
هنر در قالب زبان تصویری از جمله کهن ترین رسانه های ارتباطی جوامع بشر و بیان کننده باورها و اندیشه های آن ها بوده است. این حوزه هنری با مایه های اصلی و اساسی خود که رنگ و فرم و ... است در سطوح مختلف تاریخی توانسته ابزار انتقال تفکر و اندیشه و احساس بشر و جوامع وابسته به آن ها باشد. با توجه به اهمیت ایده تعامل رشته های مختلف و کارساز افتادن آن ها در دهه های اخیر به نظر می رسد رشته نقاشی در جوار تعامل با دیگر رشته ها و تجربه دانشگاه های موفق دنیا به نام هنرهای تجسمی با گرایش نقاشی تغییر نام یابد. رشته نقاشی رشته ای است تجربی و هنری و علمی که دانشجویان در مقطع کارشناسی با فنون و شیوه های مختلف به صورت علمی، عملی و پژوهشی با آن آشنا و مهارت پیدا می کنند؛ تا بتوانند در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی متناسب با زمان و مکان و ایده های نو خلاق حامل و منتقل کننده روح واقعی اسلام و اندیشه های تابناک آن باشد.
چارت درسی هر رشته، نقشه راه دانشجویان در هر دوره آموزشی بوده و شامل: درس های پیشنهادی برای هر نیمسال، تعداد واحد پیشنهادی برای هر نیمسال، دروس دارای پیش نیاز و هم نیاز، کد درس ها و ... می باشد. برای استفاده مناسب از چارت درسی به نکات زیر توجه فرماييد:
الف) انتخاب واحد نیمسال اول توسط آموزش دانشگاه صورت میپذیرد، اما انتخاب واحد نيمسالهای بعد توسط دانشجو انجام خواهد شد. اکيداً توصيه میشود که دانشجویان بر اساس چارت درسي رشته خود انتخاب واحد نمايند تا با مشکلی روبرو نگردند؛
ب) دروس هر نیمسال فقط در همان نیمسال ارائه میشود؛
ج) اگر به هر دليل، مایل به اخذ تعداد واحد کمتر یا بیشتری از تعداد مشخص شده در هر نیمسال هستید، حتماً با مدیرگروه خود مشورت کنید؛
د) بعضی از دروس قبل از اخذ شدن توسط دانشجو باید یک سری از شرایط را داشته باشند تا سیستم به دانشجو اجازه اخذ آن درس را بدهد؛ وقتی گفته ميشود درس الف پیش نیاز درس ب است، به این معنی ميباشد که قبل از برداشتن درس ب حتماً باید درس الف گذرانده شده باشد و وقتی ميگردد دو درس هم نیاز یکدیگر هستند به این معنی است که باید هر دو درس با هم در یک ترم اخذ شوند.
هـ) جهت اخذ مدرک، تمامي دروس قيد شده در چارت درسي و از جمله دروس اختياري بايستي گذرانده شوند.
ي) چارت درسی رشته خود را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
لینک دانلود
سر فصل دروس هر رشته، برنامه مصوب وزارت علوم تحقیقات و فن آوری برای آن رشته است، که تعریف، هدف، اهمیت و ضرورت رشته و هم چنین طول دوره و تعداد واحد های درسی لازم برای اخذ مدرک در آن رشته را شامل می شود. انواع دروس (شامل دروس جبرانی، اصلی، تخصصی، اختیاری و عمومی) به همراه عناوینی که در هر درس بایستی تدریس شود در این برنامه موجود است. بعلاوه لیستی از کتاب های معتبر جهت معرفی منبع برای هر درس در این برنامه ها ارایه شده است. اساتید و دانشجویان عزیز می توانند با مراجعه به فایل زیر اطلاعات مناسب و مهمی را در مورد رشته خود به دست آورند.
رکوردی یافت نشد !